Univerzální držák na mobil (na koloběžku i kolo)

Jaký držák mobilu na elektrokoloběžku, kolo či motorku?

Mobilní telefon v dnešní době nosíme stále u sebe, abychom kontrolovali nejrůznější události, informace, zprávy ale i často jezdíme podle navigace, kterou máme právě na mobilním telefonu. Není zřejmě jiná bezpečná metoda, jak používat telefon než právě pomocí držáku na mobil. Držák na koloběžku či elektrokoloběžku je v podstatě stejně konstruován jako třeba držák na kolo nebo dokonce i motorku. Držák se upne na řídítka pomocí kruhové objímky, dotáhne a ten následně drží svou pozici. Tyto držáky mobilu bychom mohli umístit do jakési pomyslné kategorie flexibilních či univerzálních držáků. Jednoduše je můžeme použít na více prostředků.

Držák na mobil na elektro koloběžku i kolo
Držák na mobil na elektro koloběžku, kolo či motorku, který má kruhovou objímku na řídítka.

Konstrukce a zpracování držáků

Držáky se často vyrábí z kvalitního plastu, který je lehký a nezatěžuje tak samotnou elektro koloběžku, kolo apod. Dalším dobrým materiálem může být hliník, který se samozřejmě také vyznačuje svou nízkou hmotností, ale zároveň větší odolností než plast. Nelze úplně říct, jaký materiál držáků je lepší, protože záleží zejména na tom, aby mobilní telefon pevně držel, a to i při vyšších rychlostech jízdy nebo dokonce při prudkých pohybech řídítek.

Plastový VS hliníkový držák na mobil.

Konstrukce držáků je různá, přičemž velmi záleží, jak velký telefon máte. U každého produktu je uvedeno, jak hodně se dokáže držák rozevřít, aby se následně mohl uzavřít a pevně telefon držel. Pokud máte tedy velký telefon, nemusí být pro vás vhodný menší držák a naopak. Je tedy dobré zkontrolovat rozměry vašeho telefonu a podle toho vybrat velikost držáku.

Existují držáky, které zachycují telefon v každém rohu (občas se takovýmto držákům říká „pavouk“). Můžeme říct, že u takové konstrukce v podstatě nemá šanci telefon vypadnout ven. Některé tyto držáky navíc nabízí možnost dotažení jednotlivých čelistí na zadní části, takže se nemohou ani tzv. „rozjet“, čímž by telefon potencionálně mohl vypadnout.

Držák mobilu na elektrokoloběžku | noPedals.cz
Držák na mobil, který drží telefon v rozích.

Dalším možným držákem je takový, který telefon svírá po stranách jako je vidět např. na obrázku níže. Telefon vložíte do rozevřených čelistí a následně utáhnete pomocí šroubu na levé straně. Na jednotlivých čelistí jsou přitom gumové podložky, aby telefon nijak nepoškrábaly či jinak nedeformovaly. Opět se jedná o velmi univerzální a flexibilní držák, který lze použít v podstatě na všechny prostředky, které mají řídítka.

Hliníkový držák na mobil | noPedals.cz
Univerzální hliníkový držák na mobil na elektro koloběžku i kolo.

Otočné držáky o 360°

Většina držáků z naší nabídky má možnost otáčet se kolem dokola, tedy o 360°. To se může hodit např. při používání navigace ve městě. Jednoduše povolíte pojistný šroub, otočíte telefon do polohy, která se vám hodí a následně dotáhnete, aby se telefon při jízdě nepohnul.

Otočný držák na mobil | noPedals.cz
Otočný držák na mobil o 360°.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá soubory cookies, abychom vám nabídl lepší zážitek. Používáním této webové stránky souhlasíte s naším používáním cookies.